Jozef Repčík získal na univerziáde striebro v behu na 800 m

12.07.2013 Celý región

Kazaň 12. júla (TASR) - Slovenský reprezentant Jozef Repčík získal v piatok na 27. Svetovej letnej univerziáde v Kazani striebornú medailu vo finále behu na 800 m. Dvadsaťšesťročný šprintér dobehol do cieľa v jeho najlepšom tohtosezónnom čase 1:47,30 minúty a bol len o jednu stotinu sekundy rýchlejší ako tretí Rakúšan Andreas Vojta. Po zlato si dobehol Nijel Amos z Botswany. Slovenská výprava získala na univerziáde tretiu medailu, druhú strieborného lesku.

"Bolo výborné počasie, strašne veľa divákov a skvelá atmosféra. Beh bol náročný, po troch dňoch sa rýchlo rozbehlo. S trénerom sme boli dohodnutí, že sa budem voziť, lebo som bol zranený tento rok a veľa som nemal natrénované, 5 týždňov som netrénoval. Dostával som sa do toho pomaly a preto sme vedeli, že na nejaký super rýchly beh nemám a nemôžem to prepáliť. Išiel som viac zozadu, ešte na 600-ke som bol posledný, a už som bol akýsi opustený, ale takých 120 metrov do konca ma nejako osvietilo, povedal som si, že musím zabrať, že to nemôžem nechať tak, aj keď som mal toho už plné kecky. Do finišu som dal všetko a nakoniec z toho bolo druhé miesto. Super," povedal TASR Repčík.

V cieli sa Repčík dostal o jedinú stotinu sekundy pred Rakúšana, keď finišoval zo zadných pozícií: "Mal som pocit, že som v cieli druhý, aj keď sme tam finišovali asi štyria. Súperov som mal pred sebou, mal som ich na očiach a chcel som ich predbehnúť. Ani neviem, kde sa vo mne vzala tá energia. Nohy ako keby išli samé od seba a je to lepšie, keď som útočil zo zadnej pozície. V cieli som si ešte nebol úplne istý, ja bez okuliarov na tú výsledkovú tabuľu ani dobre nedovidím, a preto som sa pýtal práve Rakúšana. Sme kamaráti, a povedal mi, že som o stotinu druhý a on má bronz," dodal Repčík.


výsledky:

muži:

800 m - finále: 1. Nijel Amos (Botswana) 1:46,53 min, 2. Jozef REPČÍK (SR) 1:47,30, 3. Andreas Vojta (Rak.) 1:47,31
 

Vyberte región